Vladimir Stefanović

Novi Sad
Srbija

Hobi mi pomaže da pobegnem od svakodnevnih briga i pruža mi zadovoljstvo i mir.
Prilika za zaradu čini zadovoljstvo još većim.

Profesija IT

Ja sam Projektant informacionih sistema u Republičkom zavodu za statistiku u Novom Sadu. Na poslu radim od administracije sistema i mreže, razvoja desktop i veb aplikacija do infografike, praktično sve u vezi informacionih tehnologija. Pored toga pravim veb aplikacije u PHP i veliki sam ljubitelj Linuxa i slobodnog softver uopšte.

Hobi

Hobi mi je akvaristika i teraristika.

Akvaristikom sam počeo da se bavim 2012. god. na nagovor sina koji je hteo da ima ribice. Kupili smo akvarijum i ribice, jednu biljku (kriptokorinu ) i dodali vodu. Mislio sam da je to to, međutim onda su krenuli problemi pa sam počeo da istražujem i pratim forume i prikupljam znanja što je i bio sjajan start.

Sada imam 4 akvarijuma u kojima gajim akvarijumske biljke i životinje među kojima su Caridina multidentata (Amano kozica ), Theodoxus danubialis (dunavska nerita ), Tylomelania sp. (Sulavesi puž).

Teraristika je došla nešto kasnije, takođe na nagovor sina koji je na internetu video Eublepharis macularius (Leopard gekona ) i poželeo da ga ima. Ovaj put sam nabavci pristupio mnogo ozbiljnije i istražio sam šta je sve neophodno za držanje ovih guštera i nabavili neophodnu opremu. Pored Leopard gekona imam i Testudo graeca (Grčka šumska kornjača ) a imao sam i Chamaeleo calytratus (Jemenskog kameleona ) koji je nažalost preminuo.

Pošto sam uzgajao hranu za ljubimce odlučio sam da prodajem sve što ostane a to su Zophobas morio (Super crvi ), Acheta domestica (kućni cvrčci) i Blaptica Dubia (Dubia žohari ).

Pored ovoga gajim i prodajem sobno cveće i to Hoya lanceolata (Hoja - voštani cvet ), Vanilla planifolia (vanila orhideja ).

Pošto se povećao broj zadovoljnih kupaca polako proširujem kapacitete i radim na poboljšanju kvaliteta i kvantiteta.

iSTEE.net

Svoj hobi sam pretočio u ovaj sajt u cilju širenja znanja i ja stojim iza njega i projekata koji su u njemu opisani.

Sav sadržaj (uključujući tekstove i slike) je autorski. Sajt je namenjen hobistima koji imaju interes da razmene iskustvo i/ili kupe proizvode.

Korisnički interfejs je jednostavan i namenjen je lakom nalaženju sadržaja.

Zašto sam drugačijim?